Cum poți ști sigur că nu dai greș cu florile la nuntă, aranjamente florale
Pentru fiecare viitoare mireasa aranjamentele florale ocupa un rol foarte important. Si este normal sa fie asa. Sunt punctul focal al meselor de nunta si adauga eleganta, frumusete si un sentiment de bine atmosferei generale de nunta.
Cum alegi insa aranjamentele florale? Care este cea mai buna modalitate de a-ti stabili aceste aranjamente?
Pentru ca initial pare usor, doar stii care sunt florile tale preferate, ai de unde sa te inspiri insa la un moment dat tocmai multitudinea impresionanta de idei, variante, imagini pe care le gasesti pe net si in cataloagele florariilor si a agentiilor de nunti, la care se adauga toate ideile tale creative, iti creeaza dificultati. Pentru ca ajung sa iti placa foarte multe si deja nu mai stii la care sa te opresti.
Cel mai bun punct de plecare in acest proces de selectie de altfel foarte frumos este sa iti definesti stilul personal. Adica stilul tau de zi cu zi, nu ceva ce te inspira intr-o poza de nunta. Esti clasica, moderna, eleganta, boema, retro-chic, romantica , extravanta, eclectica chiar sau iubesti stilul liber-relaxat, asa cum sunt valurile marii..?
Oricum ai fi, este foarte bine, este stilul tau, il iubesti, te reprezinta si este cel mai bine ca acelasi stil sa il respecti si in ziua nuntii. Din pacate, multe greseli se fac aici si consecintele nu sunt deloc de neglijat. De exemplu, o persoana cuminte, clasica alege dintr-o data stilul modern sau eclectic pentru ca pur si simplu s-a indragostit de o poza sau se gandeste ca invitatii ar aprecia acest stil aparte. Si isi construieste pas cu pas toate elementele nuntii asa, isi face toate cheltuielile respectand aceleasi criterii, discuta si implica furnizori diversi in acelasi registru.
Insa…pe masura ce se apropie de ziua nuntii, si emotiile se intetesc, deja se simte nesigura cu alegerile facute si incepe sa faca modificari care duc in sensul stilului ei natural, adica cel clasic, pentru ca ii confera un sentiment de familiaritate, de siguranta si de autenticitate. Iar consecintele rezida in decizii pripite, care dau planurile peste cap, cu alte cheltuieli si poate stres creat si pentru furnizori care la randul lor trebuie sa isi regandeasca planurile facute pentru mireasa in cauza.
Asa ca, daca vrem sa evitam asta din start, cel mai bine este sa ne respectam stilul personal si toate se vor incadra armonios si noi ne vom simti in siguranta.
Alegerea unei teme de nuntă
Pasul 2: alegerea unei teme de nuntă. Aici lucrurile pot fi la fel de simple ca si identificarea stilului, in sensul ca fiecare are in minte simboluri preferate, ancore de viata pe care le poate folosi ca si teme de nunta. De exemplu: Iti place marea, poti alege ca tema culori marine, sau scoici si melci in aranjamentele florale sau noduri, plase de pesti in miniature… Sau iti plac anumite flori, sa zicem orhideele, le poti folosi atat in aranjamentele florale cat si in designul folosit pentru celelalte elemente de particularize a nuntii: servetele, fete de mese, marturii, invitatii, decoratiunile de biserica, felicitarile de multumire, etc.
Pentru inspiratie, poti trage cu ochiul aici.
Buuuun…deja cu doi pasi deja facuti, putem trece la al treilea, la fel de simplu: alegera culorilor. Aici iarasi este frumos, chiar daca ai mai multe culori preferate sau combinatii cromatice, nu este nici o problema, trece-le pe toate pe o hartie, iar dupa ce aduni toate elementele, se va clarifica de la sine cea mai buna varianta.
Al patrulea element in proces este research-ul. Cauta pe net poze cu aranjamentaele de nunta, preferabil deja folosind ca si cuvinte cheie stilul si tema aleasa. De exemplu: “aranjamente nunta plaja turcoaz”, “ aranjamente nunta stil primavara” si deja din imaginile care rezulta vei gasi si culorile deja gandite de tine ca si optini, asa ca variantele cele mai bune se vor cerne de la sine.
Timp sa ai…pentru ca poze vei gasi cu tonele pe net JSi de obieci se aloca multe ore pentru asa ceva, este firesc, pana la urma nunta e un eveniment foarte special unde fiecare detaliu trebuie gandit cu multa grija si in armonie cat mai buna cu restul elementelor.
Aranjamentele de nunta apoi le vei cauta si individual, pe fiecare categorie in parte: aranjamente de masa, buchete de mireasa, lumanari , toate in acelasi registru ca stil si cu elemente comune legate de flori, culori, elemente de design.
Pentru buchete de mireasa poti sa te inspiri ca forme si teme de aici, mai ales ca aici si forma buchetului face subiectul unei alte selectii, la fel in functie de stil si in plus in functie de alte elemente importante: rochia de mireasa si statura miresei.
Celelalte aranjamente florale de genul corsajelor, butonierelor, aranjamentelor de biserica, arcadele de intrare si uneori chiar aranjamenttele scaunelor urmeaza tabloul general al criteriilor mai sus deja detaliate.
Si ultimul dar nu cel mai putin important…este BUGETUL TAU! Dupa ce ai stabilit tot, e bine sa vezi cat costa totul, ca sa vezi daca te incadrezi in bugetul estimat de tine sau nu. Daca te incadrezi, e foarte bine, daca nu, nu este o problema si cu ajutorul unui consilier de nunta sau doar cu ajutorul tau daca ai timpul necesar sa verifici fiecare element in parte, poti face ajustari la capitolele: volum de flori, inlocuit flori mai scumpe cu flori mai ieftine, fara insa comprimiti stilul, totul trebuie sa formeze un tablou armonios, care sa creeze un spatiu special, elegant, de poveste…
Sper ca ca aceste idei sa te ajute, sa te clarifice, sa iti dea noi idei, iar pentru suport si inspiratie, te astept pe site-ul meu, elenaflorea.ro
Articol de Elena Florea pentru www.fotografinunta.com